Agilitykoulutus

Koivukylän koiraharrastajat kouluttaa agilityryhmiä aktiivisesti riippuen kouluttajien määrästä. Agilityryhmiin haetaan yleisten hakujen kautta tai kun ryhmissä vapautuu paikkoja. Näistä ilmoitamme ajankohtaista-osiossa.

Agilityryhmät jakautuvat pääasiallisesti seuraavanlaisesti:

Alkeisryhmä

Alkeisryhmässä käydään läpi agilityesteet kuten putki, pussi, kontakti-esteet, aita, muuri, rengas ja perusohjauskuviot mm. valssi, takaaleikkaus, persjättö. Lisäksi kurssilla harjoitellaan koiran palkkaamista ja toimimista koiran kanssa liikkuessa.

Mölliryhmä

Mölliryhmässä koirakko osaa jo esteet ja ryhmässä vahvistetaan esteosaamista ja ohjauskuvioita. Lisäksi mölliryhmässä opetellaan uusia vaativampia ohjauskuvioita, painotetaan liikkumista radalla niin ohjaajan kuin koiran.

Kisaavien ryhmä

Kisaavien ryhmässä koirakot ovat jo aloittaneet kisaamisen tai ovat kisaamisuran alussa. Ryhmässä vahvistetaan jo opittuja ohjauskuvioita, radalla liikkumista ja tehdään paljon rataharjoitteita.

Talvitreenaus

Talvisin vakiryhmiät treenavat lämmitetyissä halleissa. Treenareiden aktiivisuuspisteet tulee täyttyä, jotta hallissa voi treenata. Talvihalleissa kouluttaa kaikki agilitykouluttajat.